Имаше удар по детска болница и има загинали деца, разказа бесарабската

...
Имаше удар по детска болница и има загинали деца, разказа бесарабската
Коментари Харесай

Удари по детска болница и градина, има загинали деца |

Имаше удар по детска болница и има починали деца, разказа бесарабската българка в Киев Таня Станева. 

Магазините в Киев са празни, няма съществени артикули, като яйца, брашно, картофи, самун, добави тя по бТВ. Заедно със свои близки дамата е прекарала нощта в мазе. 

Киев е под комендантски час от 17 ч. в събота до 8 ч. в понеделник. Никой цивилен гражданин не би трябвало да излиза на улицата, описа още Станева. 

7-годишно момиченце и още шестима цивилни украинци са починали вследствие на съветско нахлуване в петък в севезоизточния град Ахтирка, оповестява през днешния ден Би Би Си, като цитира кмета на северния град Суми Дмитри Живитски. 

Според него измежду задачите са били детска градина и сиропиталище – изказване, което Русия отхвърли.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба разгласи, че е осъществено военно закононарушение и прикани за следствие от Международния углавен съд.

За шестгодишно момченце, убито при пресечен огън в Западен Киев, оповестява CNN тази нощ. Ако информацията се удостовери, това ще бъде най-младата жертва на войната до момента, написа Би Би Си. Американската телевизия оповестява и за няколко ранени при конфликтите в Киев, като се базира на информация от педиатрична болница Охмадит.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР